Ürün Özelliği :
Sahne, bir salonun bütün gözlerin üzerinde olan bölümüdür. Bu nedenle sahne perdesi, mekânla sağladığı estetik bütünlük yanında, işlevselliği ile de etkilidir. Kullanım amacına ve montaj imkânlarına göre, kullanılacak kumaş cinsi, rengi, deseni ve çalışma mekanizması belirlenir.
Sahne Perdesi kadife kumaş perdelik ya da ağır görünümlü perdelik düz kumaşlar kullanılarak sahne önüne yapılır. Dekoratif olduğu kadar sahnenin kapanmasını sağlamak amacıyla, Okul sahnelerinde, sinema salonu sahnelerinde, Gösteri merkezi sahnelerinde, tiyatro sahnelerinde, canlı müzik yapılan restoran ve kafe sahnelerinde, sahne bulunan tüm alanlarda kullanılan perde sistemidir. Sahne perdesi manuel sistem olabildiği gibi tirajlı ray sistemli ve de motorlu sistem olarak yapılabilmektedir. Günümüzde sahne perdelerinde en çok tercih edilen sistem motorlu kumandalı sahne perdesi sistemleridir.
Sahne perdelerinde kullanılan motorlu sistemler iki türlüdür. Tavandan motorlu (Kafadan Motorlu) sahne perdesi sistemleri ve daha eski bir sistem olan yerden motorlu perde sistemleridir. Yerden motorlu perde sistemleri bahsettiğimiz gibi eski bir sistemdir. Büyük Sahneler için ve ağır perdeler için halen kullanılmaktadır. Artık Bay Perdecim Perde Sistemlerinin uzman kadrosu sayesinde büyük ve ağır sahne perdeleri için bu yerden motorlu sisteme gerek kalmamıştır. Bay perdecim olarak kendi bünyemizde ürettiğimiz, yeni profesyonel, tavanda ray sisteminin kafasına takılan motor sayesinde bu sıkıntı artık bitmiştir. Bu motorun özelliklerini motorlu sahne perdesi başlığı altındaki açıklama bölümünde bulabilirsiniz.
Sahne Perdesi Uygulama Alanları
Okul Tiyatro Salonlarına, Otellere, Tiyatro ve Sinemalara, Konferans Salonlarına, Show Merkezlerine, Oditoryum, Televizyon Stüdyoları, Kamu Belediye Konferans Salonları, Düğün Salonları, Fuar Merkezleri, Bar, Gece Kulübü, Brifing Salonları, Ordu Evleri, Subay Gazinoları, Kongre Merkezleri, Opera ve Bale Salonları, Sanat Galerileri gibi sahne bulunan tüm mekânlara uygulana bilmektedir.
Tavandan Motorlu Sahne Perdeleri
Günümüz teknolojisindeki gelişmelerin ışığında, sahne perde motorları da çok gelişmiştir. Motorlu Sahne Perdesinde genelde bu teknolojik gelişme doğrultusunda, kafadan (raydan) motorlu sistemler kullanılmaya başlamıştır. Bu motorlarda, dâhili alıcılı ve harici alıcı olmak üzere iki tip motor bulunmaktadır. Ayrıca bu motorlarda siviç (son durma) ayarına da gerek yoktur. Bu motorlar ya siviçli (Son Ayarlı) ya da sıkışmalı duran motorlardır. Sıkışmalı motorlarda son ayarını motor kendi yapmaktadır. Bu motorlar 100 kg ağırlığa kadar taşıya bilmektedirler. Büyük ölçülerde ve büyük ağırlıklarda iki parça yapılıp, iki motor kullanılabilmektedir. Daha büyük ve daha yüksek ağırlık için 250 kg.-750 kg. ve 4500 kg. taşıma kapasitesine sahip ray sistemi kalın ve özel, taşıyıcı vagonları rulmanlı, sahne perde motoru ve ray sistemi de firmamız bünyesinde yerli olarak üretilmektedir.
Standart Tavandan Motorlu Sahne Perdelerinde; Motorlar 100 kg. taşıma kapasitesine sahiptir. Tavandan Motorlu Sahne Perde Rayları Alüminyumdan yapılmış olup, rayın içindeki kanaldan, içi çelik tel olan plastik bir şerit geçer. Bu şerit Z şeklindeki çelik taşıyıcılara bağlanır ve perdeyi sağa sola, motordan aldığı hareketle taşır. Rayın baş kısımlarında plastik kafa takımları mevcuttur. Bu kafa takımlarının içinde sürtünmeyi önlemek için bilyeler ve plastik bir dişli vardır. Her bir ray için iki tane kafa takımı kullanılır. Kafa takımlarından sağdakine ya da soldakine motor takılabilir. Perdeyi raya takmak için ayrıca ray üzerinde rahatlıkla hareket eden tekerlekli plastik perde taşıyıcı arabalar kullanılır.
Motorlu perde rayları 7 m tek parça halindedir. Taşıma kolaylığı için ya da 7 m.’den büyük ölçüler için ray birleştirme aparatı ile istenilen ölçüye ray uzunluğu çıkarılabilmekte veya indirilebilmektedir. Birleştirme aparatı kullanılan raylarda çift motor kullanılamaz. Çift motor kullanmak gerekiyorsa, sistem ayrı ayrıymış gibi iki sistem olarak yapılıp, raylar art arda takılır. Sağdaki rayın sağındaki ve soldaki rayın solundaki kafa takımlarına motorlar takılır. Perdenin ağırlığı imkân verdiği sürece en ölçüsü 16 m.’ye kadar olan alanlarda bu sistem rahatlıkla kullanılabilmektedir. Daha büyük ölçüler veya daha ağır bir perde kullanılacaksa o zaman yukarıda bahsetmiş olduğumuz özel imalatımız olan ray ve motor sistemi kullanılmalıdır. Bu sistemle ilgili detaylı bilgiyi Müşteri Hizmetlerimizden alabilirsiniz.
Yerden Motorlu Sahne Perde Sistemleri
Yerden Motorlu Sahne Perdesinde Sahne rayı yine alüminyum malzemeden üretilmiş olup, istenilen şekil bükülüşlerle verilebilir. Bu ray üzerinde çalışan taşıyıcı vagon, derlin malzemeden, 4 adet tekerlekli olarak çelik akslar ile çalışır. Buna bağlı taşıyıcı kanca ile bir adedi 25 kg. ağırlığı taşır. Bu vagonlar her biri 15 cm. ‘de bir olmak üzere raya montaj edilir. Sistemin üzerinde ayrıca perdenin gidiş-gelişini sağlayan rayın her iki tarafında taşıyıcı görevi üstlenen, polyemit malzemeden vagonlar bulunmaktadır. Bunlar kilit vazifesi gören emniyet vidaları ile bağlıdır. Perdenin gidiş ve dönüşünü sağlayan polyemit ve çelik malzemeden dönüş ve yön makaraları mevcuttur.
Sahne ölçülerine uygun olarak, eksiz özel çekme halatı ile çapı 20 cm. olan alüminyum malzemeden imal edilmiş, halat sarma tamburu, sistemin ana bölümü olan motorla çalışır. Kullanmakta olduğumuz motorlar, gerilim dalgalanmalarından etkilenmeyen, kendinden korumalı bir yapıya sahip ve üretici firma tarafından 5 yıl garantilidir. Perdenin istenilen ölçülerde açılıp kapanmasını limit switch ile otomatik olarak motor ayarlar.
Sahne Perdesi ihtiyacınızda müşteri hizmetlerimizi arayarak ücretsiz keşif talebinde bulunabilir ve fiyat teklifi alabilirsiniz